Rnp 68 מודאגת מאוד מהתוצאה

דיון מתוך פורום  לופוס

25/05/2021 | 21:09 | מאת: שני

שלום רב אמי בצעה בדיקת דם rnp 68 יצא גבוה הנורמה עד 0.9 כאשר התשובה שלה יצא 5.9 מה המשמעות וכמה זה גבוה היא אובחנה לפני כמה שנים שהיא סובלת מדלקת פרקים האם יש קשר האם מדובר בחשד לגידול או משהו כזה מודאגת מאוד התור לרופאה רחוק

שלום, אנטי RNP חיובי יכול להיקשר למחלות מפרקים דלקתיות (כדוגמת mctd ועוד) אולם לא תמיד. לעיתים אנשים עם כאבי מפרקים ואנטי RNP מוגבר אינם סובלים מדלקת מפרקים והמצב דורש דווקא טיפול סימפטומטי (לכאבים)בלבד ומעקב. אני לא מוצא קשר לגידולים. רק בריאות!

מנהלי פורום לופוס