אוטואימוני ? לאחר מספר הפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  לופוס

03/05/2021 | 11:53 | מאת: ליאת

pattern-neg. titer - neg. ANTINUCLEAR AB -POSITIVE RIBOSOMAL P AB - 2.7 SM ANTI SMITH AB - 6.6 CHROMATIN - גדול מ 8 לאן פני מועדות?

לא ברור לי מה מעל 8, בהודעה כל המספרים והערכים התערבבו

05/05/2021 | 11:35 | מאת: ליאת

מצ"ב הקובץ

05/05/2021 | 11:52 | מאת: ליאת

ana pattern - neg. ana titer - neg. antinuclear ab - positive ribosomal p ab - 2.7 sm anti smith ab - 6.6 chromatin >8.0

אבחנה של מחלה אוטואימונית מבוססת על מכלול נתונים, בעיקר תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית אבל גם בבדיקות מעבדה. רק על סמך מה ששלחת לא ניתן לקבוע דבר- תלוי ההקשר, וכמובן בבדיקות נוספות. לדעתי יש מקום לחזור על הבדיקות ולהיות במעקב ראומטולוגי, ולא רק לשם הערכה מסודרת. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס