תוצאות מוזרות של בדיקת ana

דיון מתוך פורום  לופוס

19/04/2021 | 16:15 | מאת: דינה

שלום רב! במשך מספר שנים הייתה לי בדיקת ana חיובית. בהתחלה בטיטר 1:80,אחר כך 1:160.באוגוסט 2020 שוב חזר ל1:80 ועכשיו הבדיקה שלילית בכלל. האם מדובר בטעות בבדיקה?לאורך כל השנים הללו היו לי תופעות מוזרות ,אותן הרופאים שייכו לאוטואימוניות(כאבים בשרירים,נפיחויות ודלקות פיתאומיות שבאות ונעלמות וכו). אשמח להבין האם יכול להיות מצב כזה. תודה

לא נדיר למצוא תנודות כאלה של בדיקות נוגדנים עצמיים. לגבי השאלה אם יש קשר בין הנוגדנים לבין תופעות קליניות, כאן התשובה יותר מורכבת, מכיוון שאבחנה של מחלה אוטואימונית מבוססת על מכלול נתונים, כולל רקע תורשתי/משפחתי, תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר (ANA רק אחד מני רבים).

מנהלי פורום לופוס