מפחד מזאבת או שזה נשמע מכני

דיון מתוך פורום  לופוס

14/04/2021 | 14:26 | מאת: גיא

ממש מוטרד יודע שזה רק פורום אפשר אבל הכוונה כי כבר חודשים ככה !! תיאור מקרה: לפני חודשיים התחילו כאבי גב קמתי בבוקר עם הגב כולו כאילו קשוח וכואב לתנועה בצורה קיצונית,עשו לי בדיקות שתן תקינות,בדיקות דם כימיה וספירה תקינות,תפקודי כליות תקינות,שקיעת דם תקינה וCRP תקין וגם חלבןן C תקין,גורם ראומטידי תקין קטן מ10 ANA שלילי NA TITER חיובי>=1:160 ו- ו-NA PATTERN Homogeneous, כול השאר תקין קטן מ-0.2 ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative ועוד שהכול תקין. עשיתי MRI עמוד שדרה מותני וגבי נמצא בלט דיסק מרכזי בחוליות D5 ו-6. רואמטולוג בדק אותי ולא מצא חשד למחלה אוטיאומניות. ישלי אורתופד עמוד שדרה שבוע הבא...אבל למי עוד עלי לגשת..והאם יש סיכוי שיש לי דלקת חוליות מקשחת או זאבת כי נוגדן אחד יצא חיובי...ומעבר לזה כואב לי הגב במשך חודשיים במיוחד בקימה משינה אבל גם במשך היוםם וואולי אפילו תחושה לא נעימה באגן בחלק הלטרלי ובכתפיים...מה קורה איתי?תמיד הייתי בריא

הי, התשובה מתחלקת לשתיים: 1- לגבי הנוגדן- הוא לא מתאים לבעיה דלקתית בעמוד השרדה ולכן אני לא מוצא קשר בינו לבין התלונה שלך. ענין זה דורש מעקב בלבד ולא קובע אבחנה. 2- לגבי כאבי גב- אם שוללים מחלה דלקתית, צריך לפנות להערכה אורטופדית. לגבי מחלה דלקתית- ניתן לבקש לעשות רביזיה על ההדמיה וכמו תמיד, לבקש הערכה חוזרת על ידי ראומטולוג. בשני המקרים, כמו בכל מחלה, הערכה רפואית כוללת רקע משפחתי, בדיקה גופנית מדוקדקת ובדיקות מעבדה מקיפות, מעבר למה שציינת בשאלה. בהצלחה!

18/04/2021 | 10:17 | מאת: גיא

הבנתי אותך דוקטור,שאלה קטנה האם זה שmri לא הראה דלקתיות במפרקי ע"ש מותני ובחוליות הגביות לא במפרקים ולא ברקמות הרכות,יכול קצת להפיג את החשש לגבי מחלות דלקתיות? כמובן בתוספת שקיעת דם crp תודה

הי, כן. אם אכן אין עדות למחלה דלקתית במפרקי עמוד השדרה, סביר שאין דלקת פעילה

מנהלי פורום לופוס