מה דעתך האם זה תופס?

דיון מתוך פורום  לופוס

08/04/2021 | 23:51 | מאת: גיא

הייתי באבחון אצל פרופסור לראומטולוגיה מנהל 1 המחלקות של בית חולים בארץ..הוא עשה אבחון פיזי,והסביר שלפי דעתו ana כללי יצא שלילי,ואחד הנוגדן Homogeneous לא מעיד על מחלת לופוס או ראומטולוגית אחרית. השאלה שלי וחלילה לא מחוצפה עד כמה אני יכול ללכת לישון שקט בלילה שכאבי הגב שלי הם משהו מכני כדבריו.... 13:09 08/04/21 בעקבות כאבי גב במשך כמעט חודשיים עשיתי בדיקות דם הכול יצא תקין מלבד זה אומר? NA TITER חיובי>=1:160 ו-NA PATTERN Homogeneous SMOOTH MUSCLE Ab שלילי DNA (ds) Ab <1 ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative הערות והסבר ANTI-MYELOPEROXIDASE <0.2 ANTI PROTEINASE 3 0.2 AI 0.0 סמן - ערך תקין 0.2 0.9 ANTICENTROMERE Ab <0.2 ANA TITER חיובי>=1:160 SSA <0.2 SSB <0.2 ANA PATTERN Homogeneous Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP <0.2 Scl-70 Ab <0.2 Anti Jo-1 Ab <0.2 CHROMATIN <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 SSA-52 <0.2 SSA-60 <0.2 SmRNP <0.2 RNP 68 <0.2 RNP

10/04/2021 | 12:37 | מאת: המשך

אני פשוט עם כאבי גב חודשיים רופא המשפחה נתן לי הפנייה לכול מיני בדיקות דם ..שקיעת דם יצא תקין,crp תקין c3 תקין c4 תקין ,גורם ראומטידי קטן מ10. בהמשך היו את הבדיקות שתיצרפתי למעלה תקינות חוץ מana 1.60 והומנגוס הזה. בבדיקה אצל פרופסור סלובודין ,לא מצא סיבה למחלה רואמטידית,אבל אין סיכוי שיש לי נכון?

לא נראה שיש קשר בין כאבי גב לANA חיובי. כל אחד דורש ברור נפרד - כאבי גב עם הדמיה מכוונת (MRI?) וANA ברמות נמוכות כפי שצוינו שכיחות באוכלוסיה בריאה. כל שאר הבדיקות תקינות. יכול להיות שרק צריך מעקב בלי לתת כותרת של מחלה.

מנהלי פורום לופוס