בת 82 האם זה לופוס ?-תודה

דיון מתוך פורום  לופוס

02/04/2021 | 17:41 | מאת: דנה

שלום רב, אמא שלי בת 82 סובלת שנים מכאבים מפוזרים בכל הגוף .לחלק מכאבים יש הסבר כמו כונדרוקלצינוזיס בברכיים ,אוסטאוארטריטיס בירך ועוד ... בנוסף סובלת מעייפות קיצונית לא מוסברת. ומאנמיה נורמוציטית שתי הסימפטומים הנ"ל בנוסף לכאבים גרמו לרופא האחרון שביקרתי לחשוב על לופוס. תוצאות anti dna במהלך שלוש שנים פי שתיים מהנורמה: 2015 - 18 2017 - 26 2019- 28 Antinuclear AB positive הבדיקות בוצעו במכשיר bioplex ראומטולוג אחד לא התייחס ללופוס והמליץ על התרופה קולכיצין שהופסקה עקב ת.לוואי הראומטולוג האחרון קבע שאמא סובלת מלופוס ונתן לה דקסמטזון שהופסק עקב עליה חדה בלחץ הדם . אנא התייחסותך ? האם לפי הבדיקות מדובר בלופוס ? והאם קיימת תרופה נוספת עם פחות תופעות לוואי? המון תודה !

הי, לא ניתן לקבוע לופוס מהמתונים מהטעמים הבאים: - בדיקות הדם האימוניות שציינת בוצעו בשיטה לא אמינה (ביופלקס) ואפשר לאמת אותן עם בדיקה נוספת (IF או קריטידיה). - אבחנה של לופוס מתבססת לא רק על בדיקות דם אלא על מכלול סימפטומים, ממצאים בבדיקה גופנית ומנעד רחב של בדיקות מעבדה. הבדיקות שהוזכרו דלות מאוד כדי לקבוע על בסיסם אבחנה כזו. - ניתן לעבור הערכה ראומטולוגית קלינית מסודרת, ובינתיים להתמקד בטיפול בכאב שמותאם לגיל המטופלת.

מנהלי פורום לופוס