פענוח בדיקות דם חשש ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

28/02/2021 | 22:53 | מאת: כפיר

שלום רב, היום הייתי אצל רופאת עור בקשר לפריחה שיש לי כמה שנים (בא והולך) באיזור האף והיא המליצה לעשות בדיקת דם כדי לשלול זאבת. אעשה את הבדיקה בקרוב, אך מהסתכלות באתר הקופה ראיתי שביצעתי את הבדיקה הזו 4 פעמים בשלוש שנים האחרונות והתוצאות היו די זהות בכל הפעמים. מה שמטריד אותי זה rnp וrnp a עם ערכים גבוהים מהנורמה (2.1) וכן ANTINUCLEAR Ab_(ANA) שיצא חיובי (Positive by Bioplex). יש לי 2 שאלות- 1. האם יש חשד סביר ללופוס? 2. מה ההבדל בין ANTINUCLEAR Ab_(ANA) לבין ANA PATTERN/TITER? לא הצלחתי למצוא על ההבדל ביניהם ברשת (אני בקופ״ח כללית). תודה רבה!

03/03/2021 | 12:08 | מאת: כפיר

שכחתי להוסיף שהana pattern/titer יצאו שליליות בכל הפעמים בעוד שהבדיקה של ביופלקס יצאה חיובית.

הי, בדיקת ANA נעשית בשלב ראשון בשיטה שנקראת ELISA שנחשבת שיטה פחות אמינה. אם היא יוצאת חיובית, אוטומאטית הבדיקה נבדקת שוב, הפעם בשיטה אמינה יותר- IF- וכאן יצאה תוצאת שלילית. כך שבסיכומו של ענין, ANA שלך תקין. אם ANA שלילי, הסיכוי ללופוס נמוך עד לא קיים, אולם צריך לעבור בקפדנות על התיק הרפואי כדי לקבוע סופית.

14/03/2021 | 15:12 | מאת: כפיר

תודה רבה רבה על תגובתך! בבדיקות הדם האחרונות שלי אני רואה ערכים גבוהים מהנורמה לrnp וrnp a של 2.1. מה זה אומר? האם זה נחשב שהrnp חיובי? בנוסף, מה הן בדיקות הrnp האחרות (rnp 68, smRNP)? באתר של הכללית אין הסבר בכלל על הערכים הללו ועל ההבדלים ביניהם לצערי, ולא הצלחתי למצוא ברשת. תודה על העזרה!

מנהלי פורום לופוס