חיסון לקרינה למאובחן לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

14/02/2021 | 16:35 | מאת: נ.א

אני חולה מאובחן לופוס מטופל בפרדיזון 5m'g האם אני יכול להתחסן אגב בדיקות הדם האחרונות בסדר גמור

ההחלטה על חיסון לקורונה מבוססת על כמה מדדים- גורמי הסיכון של המטופל (למשל מחלות רקע, גיל), מחלת הבסיס ומידת פעילותה (למשל, האם לופוס פעיל או לא) וחשיפה של המטופל לסביבה (למשל במסגרת עבודה או משפחה). בהתחשב כל הפרמטרים הללו, הרופא המטפל יחד עם המטופל עצמו צריכים לדון על סיכון מול תועלת ובהתאם לקבל החלטה. באופן כללי, המגמה היא כמו באוכלוסיה הכללית ובהתאם להנחיות משרד הבריאות, לחסן את כולם מעל גיל 16.

מנהלי פורום לופוס