חולת אפלה עליה באנטי dna לאחרונה

דיון מתוך פורום  לופוס

27/01/2021 | 23:23 | מאת: שואלת

4 שנים אחרונות לאחר קריש דם אובחנתי באפלה נוטלת מדללי דם.לאחרונה אנטי dna החל לעלות (22). Ana תמיד 1:160.משלים תקינים. האים הכיוון לופוס ודאי לאור הבדיקות? אין לי סמפטומים קליניים כלל האים יופיעו בהכרח בעתיד לאור בדיקות הדם? תודה מראש

הי, בכ-20 אחוז מAPLA חיובי יש לופוס, ולכן אם ANA חיובי צריך לחשוב על אפשרות זו. האבחנה של לופוס לא נקבעת רק על סמך ANA אלא מכלול קריטריונים, מעבדתיים (לא מעטים) וקלינים. לכן לא ניתן על סמך הנתון ששלחת שזה וודאי, אלא לעבור הערכה ראומטולוגית מקיפה ומסודרת. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס