חיסון קורונה ותרופת אנברל

דיון מתוך פורום  לופוס

20/12/2020 | 22:28 | מאת: גילי

אני מטופלת ב-אנברל 50 מ"ג אחת ל-10 ימים, וכן ב-פלאקוויניל. לקראת קבלת חיסון פייזר לקורונה בעוד שבועיים, מבקשת לדעת: האם עלי להמשיך ולקחת אנברל גם בתקופת החיסון (מנה 1, מנה 2), או שעלי להפסיק אנברל לפני קבלת החיסון, ולכמה זמן ?

שלום רב, החיסון אינו מכיל וירוס (חי או מת) אלא תרכובת (mRNA) שמובילה ליצירת חלבון שנמצא במעטפת הוירוס. המשמעות היא שאין אפשרות לחלות בוירוס. בנוסף, נכון להיום, ההמלצות הן לקבל את החיסון ללא צורך להפסיק או לתמרן את קבלת הטיפולים הביולוגים. חשוב לדעת- חולים כרונים, במיוחד עם דיכוי חיסוני, בסיכוי גבוה לפתח סיבוכים מהוירוס עצמו- ולכן חשוב מאוד שילכו ויתחסנו. בהצלחה

12/01/2021 | 09:37 | מאת: אלה

היי, מוסיפה על שאלת המטופל באנברל.. אני מטופלת בזריקת אנברל 50 מג אחת לשבוע וכן נטילת מטוטרקסט פעם בשבוע. האם ההמלצה להתחסן רלוונטית גם אליי בעקבות המטוטרקסט? תודה רבה:)

רלוונטית . מי שלוקח MTX מוגדר אוכלוסיה בסיכון ומומלץ להתחסן

מנהלי פורום לופוס