בבדיקת דם שלילי Sm smite

דיון מתוך פורום  לופוס

28/04/2020 | 17:01 | מאת: ניר

בת 49 .שלום עשיתי בדיקות antinuclear ab adults שיצא postive לפי ifa. וchild 1:1280 בגלל אלרגיה לכדור ביצעתי הבדיקה הנל. הרופא שלח לאומטלוג. האומטולוג נתן כל הבדיקות שתן,אימנולוגיה דלקת שגרונית מערכת החיסון קרישיות כבד וsmite sm. לא ביצעתי לופוס. האם לפי ממצאים אלו מספקים לדעת שאין לופוס?במיוחד לפי sm שיצא שלילי תודה

28/04/2020 | 17:03 | מאת: ניר

תוספת: כל הבדיקות שנתן האומונולוג תקינות.

הי, משאלתך אני מבין שאת בריאה ועברת ברור לאלרגיה חד פעמית ונמצא ANA חיובי, ולכן השלמת בדיקות נוספות שחזרו תקינות. כלומר, מהסיפור נשמע שנלקחה בדיקה מיותרת (ANA) וכעת את "תקועה" עם התוצאה. אמנם הערך גבוה אבל צריך לוודא שמדובר רק בבדיקת מעבדה ולא במחלה. אם כך המצב, ממליץ על מעקב ראומטולוגי מסודר, שיכול וילך ויצטמצם עם הזמן כשרואים במהלכו שלא צצו בעיות חדשות או שינויים בבדיקות. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס