ניתוח / טראומה פיזית כטריגר ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

22/09/2019 | 10:48 | מאת: מעיין

שלום רב, אני מאובחנת עם מחלת הלופוס כבר כשנתיים, אבל הסימפטומים של המחלה (כאבי מפרקים חזקים ועייפות כרונית) החלו לי בזמן השירות הצבאי, ישר אחרי שעברתי ניתוח (להסרת סינוס פילונידלי) ותקופה ממושכת של סבל מכאבים לפני כן. רציתי לשאול אם יתכן שהכאבים הפיזיים והניתוח שעברתי (שהיווה גם סוג של טראומה נפשית) יכלו להיות הטריגר להתפרצות מחלת הלופוס אצלי? האם ידועים מקרים כאלה במחקרי עבר? *יש לציין שאמא שלי גם חולה במחלת הלופוס, אז יש גם את הנטייה הגנטית. תודה מראש.

24/09/2019 | 07:58 | מאת: מעיין

הי מעיין, סביר להניח שלרקע הגנטי (אמא עם לופוס) יש מרכיב מרכזי להופעת לופוס גם אצלך. לגבי סיבת ההתפרצות דווקא בתזמון כזה, קשה עד בלתי אפשרי לקבוע מה בדיוק הסיבה (הלוואי והיינו יודעים), וזה נכון לכל התפרצות של כל מחלה במהלך החיים (למשל לחץ דם, סכרת וכו'). לזכור שניתוח כמו כזה שעברת מאוד שכיח, ואפשר להניח שב99% מהמקרים לא היו התפרצויות לופוס לאחר מכן.. מאחל הרבה בריאות ושנה טובה

מנהלי פורום לופוס