לופוס וגלולה בשם יסמין

דיון מתוך פורום  לופוס

06/09/2019 | 14:57 | מאת: יסמין

שלום ,בת 22 סובלת משיעור יתר רציני הרופא נשים נתן יסמין כאשר ברקע לופוס, אני בדילמה ,האם יש גלולות שחולות לופוס מקובל לתת להן וגם מטפלות בשיעור יתר? האם יש מצבים בהן חולות לופוס לוקחות יסמין מבלי פגיעה רפואית ? מה הסיכויים שאקח יסמין ללא פגיעה רפואית כתוצאה מכך?

אין גלולות ספיצפיות ללופוס ושיעור יתר. לשיעור יתר ממליץ לעבור ברור אנדוקרינולוגי במידה ולא בוצע. במידה והלופוס איננו פעיל כבר זמן מה (לפחות כמה חודשים), אין מניעה מגלולות המכילות אסטרוגן. בחולות לופוס שיש מחלה פעילה או נטיה לקרישיות יתר, מומלץ להימנע מאסטרוגן ולהשתמש בגלולות שמכילות פרוגסטרון בלבד. כדאי להתייעץ ולעדכן את הראומטולוג המטפל.

מנהלי פורום לופוס