פלקווניל ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  לופוס

04/09/2019 | 22:52 | מאת: אלינור

אני בת 41 ועל פי המלצת הראומטולוג שלי נוטלת פלקווניל מזה שבועים 400 ליום מאז לקיחת התרופה יש לי בחילות ושלשולים שאלתי היא ,תוך כמה זמן הגוף מסתגל לתרופה. האם תופעות אלו הם נורמליות. מה עלי לעשות כדי להרגיש טןב יותר עד שתופעות הלוואי יחלפו

תופעות הלוואי יכולות להיקשר לפלקווניל. חישוב הטיפול הוא 5 מ"ג לק"ג, כך שאולי המינון גבוה מדי? בדר"כ אני ממליץ לקחת בשבוע- שבועיים הראשונים כדור של 200 מ"ג ובמידה שאין תופעות לוואי אפשר להעלות בהדרגה את המינון. כמו כן מומלץ לקחת את הכדור עם האוכל. ללא קשר, במהלך הטיפול (בדר"כ במהלך החודשים הראשונים) מומלץ לעבור בדיקת רשתית שכוללת שדה ראיה 10-2, בדיקת OCT מקולרי ובדיקת קרקעית עין. אח"כ להמשיך מעקב רופא עיניים. (תופעות הלוואי של פלקווניל נדירות, במיוחד אלו שקשורות לפגיעה עינית)

08/09/2019 | 15:38 | מאת: אלינור

תודה רבה על תשובתך המהירה

מנהלי פורום לופוס