מה הסיכון של הקפאת ביציות בלופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

27/03/2019 | 00:06 | מאת: שיר

בת 34, חולת לופוס מזה 13 שנים, במהלכן 2 התפרצויות משמעותיות (הראשונה כללה מעורבות כלייתית) כשביניהן רמיסיה מלאה. כעת נמצאת ברמיסיה מספר שנים ללא תסמינים כלל. מהו הסיכון להתלקחות לופוס בעקבות תהליך הקפאת ביציות?

במידה והלופוס אכן בהפוגה (רמיסיה) ממושכת (לפחות חצי שנה), אפשר לעבור את תהליך ההקפאה. לקחת בחשבון שבמסגרת התהליך תקבלי הרבה הורמונים, כולל אסטרוגן, ולכן מומלץ לעבור את המסלול כולו במסגרת רפואית שכוללת גם אפשרות להתייעצות ראומטולוגית (כלומר, בבית חולים). בהצלחה

27/03/2019 | 08:53 | מאת: שיר

תודה על התגובה המהירה

מנהלי פורום לופוס