חיסונים למזרח אסיה לחולת לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

16/09/2018 | 13:42 | מאת: מעיין

שלום, אני חולת לופוס בת 22, אובחנתי לפני שנה וקצת. אני לוקחת באופן קבוע פלקווניל 400 מ"ג, פרדניזון 5 מ"ג וסלספט 1000 מ"ג ביום (התחלתי עם מינון גבוה יותר והורדתי בהדרגה). אני מתכננת לטוס לטיול ארוך במזרח אסיה, מה שמצריך ביצוע חיסונים. רציתי לברר אם ישנם סיכונים מסויימים או חיסונים שאני לא יכולה לעשות בגלל המחלה או התרופות שאני לוקחת?

מעיין שלום כאשר נוטלים תרופות מדכאות חיסון כפי שאת נוטלת חל איסור לקבל חיסונים חיים מוחלשים. אני ממליצה לקבוע תור לרופא במרפאה למטייל הנמצא במרבית בתי החולים כדי לקבל ייעוץ פרטני המתייחס ל: מחלה שלך, לטיפול התרופתי שאת נוטלת, לארצות בהם תבקרי ולמשך השהות בהן. אני ממליצה ייעוץ מסוג זה לכל מטופל/ת המתכננים נסיעה לארצות הדורשות חיסונים. בנוסף, אני ממליצה להתייעץ עם הראומטולוג המטפל בך. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס