טיסה בזמן הריון בשלב התחלתי

דיון מתוך פורום  לופוס

18/07/2018 | 06:25 | מאת: אביגיל

שלום ותודה על המענה, אני בת 33, מאוזנת כבר 6 שנים, נוטלת פלקווניל 100 מג ביום. היות והיריון עם לופוס מוגדר כהיריון בסיכון, רציתי לדעת האם ניתן לטוס (5 שעות טיסה) בשלבים מוקדמים של היריון?

אין מניעה מטיסה למטופלות עם לופוס. אבל צריך לוודא את הסטאטוס של קרישיות יתר שקיים (לפחות בבדיקות הדם) בכ 30% מהמקרים. במידה ויש נוגדנים, צריך לשקול טיפול מניעתי בנוגדי קרישה (זריקת קלקסאן) לפני כל טיסה ארוכה. פני לראומטולוג שלך בשאלה זו.

מנהלי פורום לופוס