גלולות למניעת הריון מומלץ?

דיון מתוך פורום  לופוס

19/06/2018 | 11:13 | מאת: הדר

האם רופאים נוהגים לתת גלולות למניעת הריון כאשר הלופוס לא פעיל ?או שחולי לופוס לעולם לא מומלץ להם לקבל גלולות?

חולות לופוס שמחלתן יציבה ואינה פעילה, יכולות לקחת גלולות למניעת הריון. מטופלות עם רמה גבוהה של נוגדנים לקרישיות יתר (anti phospholipid antibodies), אצלן עדיף שימוש בגלולות שמכילות פרוגסטרון ולא אסטרוגן. נקודתית- כל מקרה לגופו- עדיף תמיד להתייעץ עם הראומטולוג ו/או גניקולוג מומחה להריו בסיכון.

מנהלי פורום לופוס