חשד ללופוס והמנעות מהשמש

דיון מתוך פורום  לופוס

01/06/2018 | 18:29 | מאת: לונה

קיים חשד ללופוס כשנה.ללא תסמינים קליניים אך קים נוגדן חיובי וגם אנא חיובי חלש.האים רצוי לא להחשף לשמש על מנת לא לזרז הופעת לופוס? מה ההמלצןת לגבי החשיפה לשמש זה בילתי אפשרי בקיץ להמנע מחשיפה בטיולים ובים. תודה

הי לונה, אם יש חשש ללופוס, אז צריך להיות גם חשש משמש. המנגנון, בתיאוריה, הוא מוות של תאי עור כתוצאה מחשיפה לשמש, והמרכיבים של התאים המתים נחשפים למערכת החיסון ש"מעירים" אותה לפעול נגד הגוף עצמו. המשמעות במקרה כזה היא להקפיד להימרח בקרם הגנה מינימום מקדם מספר 15 (לדעתי האישית עדיף לשים ממש בלוק- את המספר הגבוה ביותר), ובכלל להשתדל להימנע משהות בשמש, גם עם מריחת הקרם. למשל, להעדיף תמיד להיות בצל, ללבוש בגדים (דקים בקיץ) ארוכים, כובע רחב שוליים וכו'. בים אפשר לשבת בצל אבל להימרח טוב. מסכם את הדברים העיקריים: קרם הגנה, לנסות להימנע משהות תחת השמש, כובע רחב שוליים, לנסות לצמצם הליכה עם קצר בשעות היום. זה לא אומר שאי אפשר לטייל בשעות היום, אם מקפידים על הדברים שציינתי.

04/06/2018 | 07:10 | מאת: לונה

תודה על המענה עבודתי דורשת שהיה בשמש אני שוקלת הסבה מקצועית.איני מטופלת תרופתית עפ החלטה של ראומטולוג בהעדר מספיק סימנים ללופוס .האים החשד יוסר בשלב כלשהו או ההמנעות מהשמש הינה לצמיתות בכל מקרה תודה מראש

הי, לא נוח ולא אפשרי לתת המלצה עם משמעות גדולה כ"כ דרך הפורום. זה צריך להיעשות במסגרת הערכה מסודרת במרפאה.

מנהלי פורום לופוס