האם יש זאבת ללא תסמינים?

דיון מתוך פורום  לופוס

24/05/2018 | 21:30 | מאת: x

שלום במידה ומזמן יצא לי ana חיובי, אך שלוש שנים מהופעת הפריחה אינני סובלת מתסמינים כלל של לופוס ,לקחתי פלאקווניל ובבדיקה האחרונה יצא ana שלילי ,האם יכול להיות שאין לי לופוס ?או שכן יכולה להתקיים זאבת מבלי תסמיני זאבת? ,בנוסף הרופא טוען שהפריחה מקורה לא מלופוס וכי איננה נראית כפריחת לופוס, ומתכוון לשלול לי את החשד ולאשר שאין לי לופוס כלל ,האם זה מסוכן? כמה זמן מהופעת הפריחה צריכים להתפתח התסמינים ללופוס?

לדעתי עניתי לך בתשובה לשאלה האחרונה בפורום

25/05/2018 | 07:05 | מאת: ז

ממש לא ענית לי אם יש זאבת ללא תסמינים?,הפורום הזה פתוח לכולם וזכותי לשאול כמה שאלות שארצה,בלי שיגבילו אותי.

שלום רב, נשאלו 2 שאלות זהות בפורום ולכן הפניתי בפעם השניה לתשובה שנתתי קודם. לשאלתך- כן. יש בדר"כ 2 אפשרויות- בהתחלה יכולים להיות מדדי מחלה רק בבדיקות דם ללא ממצאים בבדיקה גופנית וללא תלונות. בנוסף המחלה יכולה להיות פעילה ואז להיכנס לרמיסיה והמטופל/ת ללא תלונות עם הטיפול. לפעמים מוצאים את המעבדה במקרה ללא כוונה, ואז לא פשוט להחליט מה המשמעות. לעיתים יש צורך במעקב בלבד ללא טיפול.

מנהלי פורום לופוס