שאלה לגבי לופוס וסיליקון

דיון מתוך פורום  לופוס

26/08/2017 | 13:21 | מאת: ליז

האם לחולי לופוס מותר לעשות עיבוי שפתיים באמצעות סיליקון? הדגש על סיליקון. אני שואלת כי אני יודעת שבהליך זה יש מעורבות של רקמות חיבור

26/08/2017 | 14:38 | מאת: המשך

"לעיתים השיעור הוא תופעת לוואי של מחלה אוטו אימונית כמו זאבת או טרשת נפוצה. במקרים כאלה טיפול במחלה יפתור גם את בעיית השיעור". קראתי את זה באחד מהגבות שרופא כתב. האם זה נכון? זאבת גורמת לשיעור?

27/08/2017 | 05:06 | מאת: תגובה

סיליקון: בעבר עלו חששות בנוגע לקשר בין השתלות חזה מסיליקון והתפרצות מחלות אוטואימוניות. עקב כך נערכו מספר עבודות שליקטו את כל הנתונים הקיימים, ושללו קשר חד משמעי כזה, ולכן אין התווית נגד להשתלות סיליקון בחולות לופוס. מצד שני, לדעתי לא מומלץ לחולות לופוס עם מחלה פעילה, לעבור פרוצדורה כזו. ולכן, כדאי תמיד על בסיס "כל מקרה לגופו" להתייעץ עם הראומטולוג המטפל. שיעור: אני מניח שהרופא התכוון לאיבוד שיער, בהקשר של מחלת לופוס, ולא שיעור יתר. שיעור יתר נקשר לשימוש בתרופות שניתנות נגד לופוס, בעיקר סטרואידים.

מנהלי פורום לופוס