לופוס ואיפור קבוע בגבות האם אפשרי?

דיון מתוך פורום  לופוס

23/01/2017 | 13:26 | מאת: אתי

שלום. רציתי לברר אם בתור חולת לופוס אני יכולה לעשות איפור קבוע בגבות כי הבנתי שאולי זה בעייתי מאחר ואני נוטלת פלקווניל וגם הבנתי שהמשחה המאלחשת מכילה לידוקאין. האם זה מהווה בעייה? תודה

שלום אתי. למיטב ידיעתי אין התוויה רפואית נגד קעקועי גבות או קעקועים בכלל בלופוס. אבל..היו דיווחי מקרים בספרות הרפואית על הופעת נגעים בעור אחרי קעקועים בחולי לופוס. כנראה שיש קשר לסוג הלופוס (יש סוגים שפוגעים יותר בעור). אני מניח שהסיכוי לכך קטן מאוד ולמען הסר ספק ממליץ לך בחום לפנות לרופא עור המומחה למחלות אוטואימוניות (למשל, יש מרפאה כזו באיכילוב)

מנהלי פורום לופוס