אבחון פרקינסון

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

17/09/2014 | 22:14 | מאת: תמר

שלום לך, לפני כשנה התחילו לרעוד ידי אבי שכיום הוא בן 83 ונאורולוג מקופת חולים פסק שמדובר בפרקינסון ונתן לו להתחיל לקחת כדורים. לפני כשלושה חודשים פנינו לחוות דעת נוספת ממומחית בנושא שטענה שהיא כלל לא בטוחה שמדובר בפרקינסון ולאחר ששלחה את אבי ל סיטי מוח נמצא שיש לו כמה אוטמים במוח. המומחית אמרה שאין שום טיפול , כי הוא בלאו הכי כבר לוקח קומודין ואספירין. בינתים , גם הלשון התחילה קצת לרעוד ורגל אחת , הוא נעשה מאוד איטי , נתקע עם מילים פה ושם. שאלתי: אם אכן הרופאה חושבת שזה לא פרקינסון , אך לא בטוחה באופן חד משמעי , אז כדורים מעכבי פרקינסון יכולים להזיק , כי בסכ הכל יש סממנים דומים והאם אכן אין מה לעשות עם אוטמים במוח. תודה תמר

23/09/2014 | 12:19 | מאת: ד"ר ציון זיבלי

שלום האבחנה של פרקינסון היא קלינית ויכולה גם להתבסס על בדיקות דימות מיוחדות של המח (לא סיטי מח) לכן קשה לי לומר לך מה האבחנה יכול רק לציין כי לרוב פרקינסון לא בא לידי ביטוי בגיל 83

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד