טיפול בסטטינים והעלאת הסיכון למחלת פרקינסון

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

07/11/2016 | 10:13 | מאת: א.ר

שלום רב דר', בשבוע האחרון, פורסם שטיפול בסטטינים מכל סוג שהוא תורמים להעלאת הסיכון למחלת פרקינסון. (מצ"ב הקישור: http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=17&ContentID=602048). זאת לאחר שמחקרים קודמים הראו קשר הפוך, בו סטטינים מגנים מפני הופעת פרקינסון. אנא חווה את דעתך על המחקר החדש. אני מטופל בליפיטור 40 מ"ג כ- 10 שנים. בן 37. תודה רבה

א.ר.שלום הדעות בעניין זה חלוקות ויש מאמרים רבים המדווחים על תוצאות הפוכות. ראויים לאזכור מחקר פרוספקטיבי שכלל 130,000 אנשים שבוצע בארה"ב ופורסם בירחון המדעי הנחשב JAMA ב2012 אשר הראה כי סטטינים דווקא מקטינים את הסיכון לפרקינסון. תוצאות דומות דווחו גם במאמר שפורסם בביטאון האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה (Neurogy) ב2013

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד