ראסג'ילין ומניטול האם מועיל או מזיק

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

24/11/2018 | 16:59 | מאת: אריאלה

בעלי אובחן כחולה פרקינסון דרגה 2. נרשם לו ראסג'ילין 1 מ"ג פעם ביום. האם תוספת מניטול 10 מ"ג ביום עלולה להזיק או עשויה לעזור?

היעילות של רסגילין נבדקה במחקר גדול כפול סמיות והתוצאה שהתקבלה אינה חד משמעית. עם זאת התרופה הינה יחסית בטוחה ולא ידוע על נזק קבוע כתוצאה משימוש ממושך בתרופה. מניטול הינו סוכר כהלי המשמש כתחליף לגלוקוז בתעשיית המזון. קיים קושי מתודולוגי לבדוק את יעילותו אך כמו עבור רסגילין לא ידוע על נזק בשימוש לטווח ארוך

11/12/2018 | 15:57 | מאת: אריאלה כהן

סליחה על ההטרדה אבל שאלתי היא אם נטילת מניטול וראסגילין עלולה להזיק למטופל או שאולי אחד מפריע לפעילות השני.

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד