אבחון מחלת פרקינסון.

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

25/12/2017 | 13:58 | מאת: נפתלי

שלום, האם כשיש מחלת פרקינסון היא יכולה להתחיל ברעד בלבד, או שיחד עם הרעד קיימות תופעות קליניות , או ליקויים קליניים שמתלווים למחלה ? האם רעד בלבד מספיק לאבחון ? במילים אחרות : האם בדיקה קלינית תקינה יחד עם נוכחות של רעד( לא בזמן הבדיקה), יכולה לשלול אבחון של המחלה ? רק רעד יכול להצביע על קיום המחלה? תודה על תשובתך, נפתלי.

נפתלי שלום רעד הינו אחד מ4 קריטריונים עיקריים (יחד עם איטיות כללית, נוקשות שרירים והפרעות בשווי משקל) שנוכחות שניים מהם מאפשרת ביצוע אבחנה של מחלת פרקינסון

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד