ליקוציטים בשתן

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

08/09/2014 | 15:58 | מאת: ורד

שלום דר קלמן עשיתי בדיקת שתן וקיבלתי תשובה של 25 במדד של ליקוציטים בשתן. לפי מה שקראתי ייתכן ומדובר בדלקת בדרכי השתן. אני לא מרגישה שום כאב/ צריבה או בעיה בשתן. יתכן וזה מעיד על משהו חמור יותר? אני בת 29 בריאה. שאר המדדים בבדיקת שתן יצאו תקינים

10/09/2014 | 20:09 | מאת: ד"ר דן קלמן

אצל נשים זה לא נדיר שיש לויקוציטים בבדיקת שתן ולרוב זה בגלל זיהום הדגימה ולא דלקת בדרכי השתן. באם הייתה דלקת סביר שגם ניטריטים היו חיוביים (וציינת שכל שאר הפרמטרים תקינים). 25 זה לא ערך גבוה ואם אין שום תסמינים אין מה לדאוג. באם את רוצה להיות לגמרי בטוחה את יכולה לחזור על הבדיקה ולוודא שזה מבוצע בטכניקה הנכונה (שתן אמצעי). בנוסף, סביר שנשלחה גם תרבית אז תבדקי את התוצאות. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק