כמה שאלות בנושא הפטרייה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

13/06/2016 | 11:40 | מאת: מחברה

שלום ד"ר ,כבר זמן רב אני סובלת מהפרשות עם ריח לא נעים וגרד קל, רופאת נשים רשמה לי פתיליות פולידין והתסמינים עוברים לאחר השימוש בפתיליות אך כבר בפעם השלישית זה חוזר, לאחר שהתסמינים עברו לבשתי גרביונים שלבשתי לפני הטיפול והתסמינים חזרו אז יש לי כמה שאלות: 1. האם התסמינים יכולים לחזור מלבישת פריט לבוש אשר נלבש לפני הטיפול? 2.לאחר שהתסמינים חזרו קיימתי יחסים לא מוגנים עם בן הזוג וכרגע אני מתחילה שוב טיפול בפתיליות הפולידין, האם בן הזוג צריך טיפול גם? 3.בהמשך לשאלה הקודמת , אם בן הזוג צריך טיפול איזה טיפולים תמליץ לבן זוגי? 4.האם לאחר הטיפול בפולידין אני יכולה לחזור לקיים יחסים לא מוגנים עם בן זוגי מבלי חשש שהתסמינים יחזרו?

קדם כל, מתיאורך בלבד לא ניתן לאבחן ממה את סובלת ויש צורך בבדיקה. ייתכן והגורם הוא פטרייה אך יתכן גם מצב הנקרא וגינוזיס חיידקית (תיארת ריח לא נעים) או גורם אחר או שילוב של יותר מגורם אחד. ייתכן שהטיפול בפולידין אינו מספיק. האם יש צורך בטיפול בבן הזוג ? זה תלוי בגורם המזהם (באם מדובר בזיהום). באם זו פטרייה או וגינוזיס חיידקית, לרוב אין צורך לטפל בבן הזוג. לבישת גרביונים צמודים, בייחוד אם הם מניילון, לא מומלצת בכל מקרה. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק