גלולות ומחלות מין

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

27/03/2016 | 13:51 | מאת: דבי

רציתי לשאול אם זה נכון שגלולות למניעת הריון מגינות מפני הידבקות במחלות מין כפי שקראתי במאמר מסויים באינטרנט.

27/03/2016 | 14:57 | מאת: ד"ר דן קלמן

בהחלט לא. גלולות אינן מגינות מפני מחלות מין ויש לנקוט באמצעים מתאימים (כגון קונדום) למטרת הגנה מפניהן. גלולות למניעת הריון יכולות להקטין את הסיכון להתפתחות דלקות אגניות כי הן גורמות לייצור ריר סמיך יותר שחוסם את תעלת צוואר הרחם ומונע במידה מסוימת חדירת חיידקים לרחם אך הן במפורש אינן מגינות מהדבקות במחלות מין. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק