פטריה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

20/03/2016 | 01:18 | מאת: לי

שלום, נמצאה אצלי פטריה אחרי בדיקה גניקולוגית. נראה שזו פטריה עקשנית במיוחד אחרי שקיבלתי טיפול חוזר בנרות ומשחות ששום דבר מהם לא עזר. הרופא עשה תרבית ואגינלית ולא נמצא שום צמיחה של חיידק והתוצאות יצאו תקינות. השאלה שלי היא אם אכן יש דבר כזה פטריה ללא חיידק? האם ישנן עוד בדיקות אחרות שצריך לעשות? ומה אפשר לעשות בנידון אם אני עדיין מרגישה את הגרד והסימפטומים האחרים שמאופיינים עם פטריה? עשיתי בדיקה חוזרת אחרי תוצאות הבדיקה והרופא עדיין אמר שהוא רואה פטריה.

20/03/2016 | 15:12 | מאת: ד"ר דן קלמן

פטרייה וחיידקים הם שני דברים שונים לגמרי. לעתים יש גם פטרייה וגם חיידקים (שגורמים לתסמינים) אך זה לא חייב להיות. הטיפול לפטרייה הוא שונה מהטיפול לבעיה של חיידקים. פטרייה לא תמיד צומחת במשטח, לכן אם הרופא התרשם קלינית שמדובר בפטרייה, כדאי לטפל גם אם אין צמיחת פטרייה במשטח. ישנן בדיקות נוספות שניתן לעשות אך אם התמונה הקלינית ברורה לרופא ניתן בהחלט לטפל ללא בדיקות נוספות. אם משחות ונרות לא עזרו, ניתן גם לטפל בכדורים לפי שיקול דעתן של רופאך. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק