בדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

02/09/2015 | 12:35 | מאת: ענת

שלום, רצית לשאול האם בדיקת פאפ יכולה לאבחן פטרייה או זיהום אחר בנרתיק? לאחרונה עשיתי פאפ ויצא תקין. האם זה אומר שאין לי פטרייה? בברכה ענת

02/09/2015 | 19:18 | מאת: ד"ר דן קלמן

בדיקת פאפ לא נועדה לאבחן זיהומים אלא מצבים טרום סרטניים בצוואר הרחם. היות והבדיקה נעשית במיקרוסקופ, לעתים יכולים לראות מיקרואורגניזמים ותאים המצביעים על זיהום, כולל בקנדידה, אך זו לא בדיקה שנועדה לכך ואם לא צויין גורם מזהם זה לא בהכרח אומר שאין. הבדיקה הראשונית לזיהומים הינה משטח מהנרתיק. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק