פיטריה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

03/03/2014 | 10:55 | מאת: רעות

אני בת 35 ביצעתי בדיקה מישטח וגינלית Genital culture תוצאה non- pathogenic bact. flora Fungal culture תוצאה Candida glabrata 1. מה המשמעות של פיטריה קנדידה גלברטה ? 2. הפיטריה מגיעה רק מהדבקה? 3. איזה טיפול דרוש ולאיזה תחום רופה שייך ? תודה.

05/03/2014 | 18:40 | מאת: ד"ר דן קלמן

קנדידה גלברטה הוא אחד הסוגים של פטרייה בנרתיק והוא נחשב עמיד יחסית לתרופות. טיפול בפטרייה זו דורש לרוב טיפול אינטנסיבי וממושך יותר. ניתן לטפל גם בכדורים כגון פלוקנול או ספורנוקס. בכל מקרה יש להיוועץ עם רופא נשים לפני תחילת טיפול שכזה. את גם לא ציינת מאילו תסמינים את סובלת כי באם שום דבר לא מפריע לא ממש יש צורך לטפל. ניתן להוסיף גם תכשירים נוספים לטיפול כגון חומצה בורית אך בכל מקרה יש להיוועץ ברופא. באם דבר לא עוזר ניתן לנסות טיפול בהיפרתרמיה (חימום) ואוזון. לטיפולים אילו תוצאות טובות מאוד. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק