לגבי התרופה פלוקונאזול

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

01/08/2015 | 10:38 | מאת: דנה

היי , בחודש האחרון טופלתי ב3 אנטיביוטקות שונות לטיפול בדלקת בשתן.. הדלקת עברה אך הצריבה המשיכה לכן הלכתי לרופאת נשים שאמרה לי שיש לי הפרשה פטרייתית מהנרתיק. היא נתנה לי 2 כמוסות של פלוקונאזול ואמרה לי לקחת אחת עכשיו ואחת בעוד שבוע בדיוק. לקחתי אחת ביום חמישי בבוקר וקראתי שההשפעה אמורה להיות אחרי 24-48 שעות.. עברו 48 שעות אך אני עדיין רואה הפרשה מאוד גדולה של פטריה (מרקם של קוטג כזה) , האם יש סיכוי שהכדור הראשון לא העביר את הפטריה ? האם הקנדידה שיש לי עמידה לכדור שקיבלתי ? כמה זמן אמור לעבור עד שלא תהיה הפרשה פטרייתית יותר - כלומר שהפטריה תעבור- מהרגע שלקחתי את הכדור ? תודה רבה

02/08/2015 | 03:04 | מאת: ד"ר דן קלמן

קדם כל לא הייתי שופט את השיפור או אי השיפור בתסמינים רק לפי כמות ההפרשה אלא גם הצריבה או הגרד ותסמינים נוספים באם ישנם. ישנם "פרוטוקולים" רבים למתן פלוקונזול ואם אחד מהם לא עובד ניתן לשקול אחר, אינטנסיבי יותר. ניתן גם לשלב עם נרות לנרתיק. בקיצור, אם אין שיפור לאחר כדור אחד זה לא אומר שלא יהיה שיפור לאחר שנים או יותר כדורים. כמובן שגם עמידות לפלוקונזול ותרופות אחרות עלולה להיות אך במקרה שלך מוקדם מידי לקבוע דבר שכזה. כל זאת בהנחה שאכן מדובר בפטרייה. לכן, באם הטיפול יסתבר כלא יעיל יש לחזור לרופא המטפל להתאמת טיפול אופטימלי. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק