שלום ד"ר קלמן

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

16/06/2015 | 21:44 | מאת: שמשון

חברתי בת 34 סובלת מקנדידה גלברטה, ניסינו הרבה טיפולים ולא עזר לה כלום האם יש אנשים שלעד יסבלו מהבעיה? היא אפילו עשתה צום מים של 30 יום אחרי שכלום לא עזר וזה רק עזר במעט מה הסכנות בפטריה מסוג זה? האם היא תסבול לנצח?

18/06/2015 | 15:33 | מאת: שמשון

????

20/06/2015 | 00:48 | מאת: ד"ר דן קלמן

לצערנו כ 5 % מהנשים סובלות מדלקות חוזרות בנרתיק אך זה בהחלט לא אומר שיש לותר על ניסיונות לריפוי ולסבול "לנצח". קנדידה גלברטה אמנם ידועה בעמידותה היחסית לטיפול תרופתי אך אין זה אומר שלא ניתן לטפל תרופתית. צום מים זהו אמצעי קיצוני לכל הדעות ואין לעשות זאת. יש אמצעים אחרים. בשלב ראשון יש לבדוק עם הרופא המטפל האם מוצו כל האפשרויות לטיפול תרופתי היות וישנם פרוטוקולים שונים מבחינת סוג התרופות, מינון, תדירות ומשך. רצוי לשלב זאת בנטילת פרוביוטיקה (לנרתיק לתקופה מוגבלת או דרך הפה לתקופה ממושכת). אפשר לנסות לשמור על דיאטה "אנטי-קנדידה" באם זה עוזר (אך לא צום מים) וישנה גם האופציה לטיפול בהיפרתרמיה (חימום) ואוזון כפי שמבוצעים במרפאתינו. זוהי שיטת טיפול יעילה לדלקות חוזרות שאינן מגיבות היטב לטיפול תרופתי מקובל. אתם מוזמנים לפנות למרפאתנו להתאמת טיפול פרטני. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק