פטרייה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

17/05/2015 | 12:28 | מאת: ליהיא

יש לי גרודים בנרתיק, מעין עיקצוצים וגם הפרשה עם ריח רע -כמו דגים. כולן אומרות לי שזאת פטריה אבל חברה שהיא גם אחות אמרה לי שזה טריכומונס וחברה אחרת אמרה שזה משהו אחר. אני כבר לא זוכרת מה. אני מבולבלת ולא יודעת מה יש לי, ומה צריך לעשות? מיואשת, ליהיא

17/05/2015 | 14:38 | מאת: ד"ר דן קלמן

הפרשה עם ריח רע דמוי דגים אמנם יכול להיות מטריכומונס אך לרוב זה נובע ממצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית שזהו בעצם שינוי בפלורה הטבעית של הנרתיק כשהחיידקים "הטובים" מדוכאים והחיידקים "הרעים" (בעיקר אנאירוביים) מתרבים דבר הגורם לשינוי בחומציות הנרתיק (פחות חומצי) ולריח הרע שאף מוחמר לרוב לאחר יחסי מין. כמובן שמצב אחד לא שולל הימצאותו של מצב אחר כגון פטרייה והמצבים הללו יכולים להתקיים בו זמנית. הטיפול לווגינוזיס הוא בד"כ ע"י אנטיביוטיקה ולפטרייה ע"י תרופות אנטי-פטרייתיות. רצוי לפנות לרופא לאבחון מדויק וטיפול (שלרוב גם יצריך מרשם). ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק