חשד לקנדידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

10/05/2015 | 11:29 | מאת: צור

אני בת 36 ואם לשניים.לפני כ8 חודשים התחלתי טיפול נטורופתי לקנדידה באמצעות תזונה ותוספי מזון,ואכן הרגשתי הטבה. לאחר כ3 חודשים הפסקתי את הטיפול התזונתי וחזרתי לסורי.כיום אני מרגישה עייפות ונפיחות בבטן.ואני תוהה האם כדאי לבצע את הבדיקה המעבדתית לקנדידה ואם כן איך ניתן לבצע זאת במסגרת קופת החולים?,ואם לא האם ניתן להסתמך על אבחנה של תזונאית בנושא? ולהתחיל שוב בדיאטה הקשה?

10/05/2015 | 16:46 | מאת: ד"ר דן קלמן

לא ברור משאלתך באם את סובלת מקנדידה בנרתיק או במערכת העיכול. באם הכונווה לקנדידה בנרתיק אפשר לעשות משטח מהנרתיק דרך קופת חולים. לא תמיד זה הכרחי ולעתים האבחנה די ברורה מבדיקה קלינית. באם מדובר בקנדידה במערכת העיכול אז אין משמעות רבה לתוצאות בדיקה מעבדתית (קנדידה במעי יש לכולם והמשמעות היא רק אם יש תסמינים שניתן לייחס לה). בכל מקרה שאלות בנושא מערכת עיכול יש להפנות לפורום המתאים. מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק