קנדידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

02/05/2015 | 22:16 | מאת: אנונימית

שלום דוקטור לאחרונה סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בנרתיק שמתי לב שזה קורה יותר מאז שיש לי בת זוג האם שתי נשים יכולות להדביק אחת את השנייה בדלקות בנרתיק? ואם כן האם יש דרך להישמר מזה?

03/05/2015 | 14:45 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן ניתן להדביק בת זוג בפתוגנים נרתיקיים ובמקרה זה (בת זוג אישה) גם אם מדובר בקנדידה (למרות שברוב המקרים הדלקת מקנדידה נגרמת מ "התעוררותה" של הקנדידה ולא מהדבקה מחדש). הדרך להתמודד עם הבעיה זה קדם כל לאבחן את הגורם ובהמשך לטפל תרופתית בשתי בנות הזוג בו זמנית תוך הימנעות מיחסי מין בימים הראשונים של הטיפול לפחות. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק