פטריה בנרתיק , טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

17/02/2014 | 22:42 | מאת: ד

שלום , התחלתי הזרעות( ללא הורמונים ) לפני כשלושה חודשים . מאז התחלת ההזרעות אני סובלת מ: חודש אחד דלקת בנרתיק וחודשיים רצוף לאחר מכן פטריה בנרתיק . היתי אצל 3 גינקולוגים והם לא מצליחים להבריא אותי מהמועקה הזו. טופלתי גם בכדורים , גם בנרות , גם באגיסטן וגם במשחות. שום דבר באמת עוזר . עלי לציין שלפניכן בחיים לא סבלתי מבעיות / פטריות בנרתיק. עד עכשיו , שבוע לאחר נרות אגיסטן עדיין יש לי גרד שלא עובר .הפרשות כמעט וכבר נעלמו אבל הגרד נשאר . האם יש פתרון לגאול אותי מסבליי.? קראתי שניתן להחדיר יוגרט לנרתיק , האם זה עוזר והאם זה בטוח לשימוש בהריון ? שטיפות עם אדי רוזמרין ? עובד ? בטוח להריון ? הצילו !

19/02/2014 | 20:38 | מאת: ד"ר דן קלמן

פטרייה היא אחד הגורמים (בנוסף לאחרים) שיכולים לגרום דלקת לכן לא לגמרי ברור לי מה כוונתך ב "חודש דלקת וחודשיים פטרייה". החדרת יוגורט לנרתיק אינה מומלצת ועדיף וגם מומלץ ליטול פרוביוטיקה (תכשירי "חיידקים טובים") אותה ניתן להחדיר לנרתיק (תכשירים המיועדים לכך) או ליטול דרך הפה (במקרה זה רצוי לתקופה ממושכת). גם דיאטה אנטי-פטרייתית (יש פירוט ברשת) יכולה לסייע. באם אכן מדובר בדלקות חוזרות שלא מגיבות לטיפול ישנם טיפולים ייחודיים כגון היפרתרמיה (חימום) ואוזון אך במקרה שלך רצוי להמתין לסיום ההזרעות ולפנות לטיפולים אילו באם לא נכנסת להריון. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק