איך נפטרים מפטרייה עקשנית שחוזרת כל הזמן?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

15/02/2014 | 01:14 | מאת: שירה

שלום רב אני בת 27 וכבר שנים רבות אני סובלת מפטרייה בנרטיק אשר חוזרת על עצמה כל הזמן. אני מקבלת תמיד משחות או נרות וגינליות אבל הפטרייה כל הזמן חוזרת. אני עושה בדיקות קבועות אצל הגניקולוג אבל אני ממשיכה לסבול מזה. הגירודים והעקצוצים, תחושת שריפה ויובש וכאבים כל הזמן חוזרים. זה קורה במיוחד אחרי קיום יחסים- למרות שאני מאוד היגניית. אני ממש מדוכאת ואין לי מושג מה לעשות אני אובדת עצות. אשמח לקבל עצה כי המצב לא יכול להמשיך ככה.

16/02/2014 | 14:51 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן, לצערנו, כ 5% מהנשים סובלות מדלקות חוזרות בנרתיק ונראה כי זהו המקרה שלך. באם תכשירים מקומיים לא עוזרים ניתן, בהתייעצות עם הרופא שלך, לעלות מדרגה ולטפל בכדורים (עם עדיין לא עשית זאת). בנוסף, כדאי לשמור על דיאטה "אנטי-קנדידה" (ניתן למצוא פירוט ברשת) וליטול פרוביוטיקה ("חיידקים טובים") לתקופה ממושכת. בנוסף אפשר לנסות טיפול בהיפרתרמיה (חימום) ואוזון. לטיפולים אילו תוצאות טובות לרוב.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק