האם לקחת נרות אגיסטן?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

30/03/2015 | 12:45 | מאת: אורלי

שלום. לאחרונה סבלתי מגרד חזק בנרתיק והפרשה לבנה וזה התחיל אחרי שלקחתי אנטיביוטיקה לכאבי שיניים. הרופא לקח משטח מהנרתיק ונתן לי נרות אגיסטן לשלשה ימים. עדיין לא השתמשתי בנרות אבל ביררתי את התוצאה של המשטח והוא תקין. השאלה אם יש טעם לקחת נרות לפטרייה אם אין פטרייה בתרבית. האם זה אומר שהסיבה לגרד זה משהו אחר ולא פטרייה?

30/03/2015 | 13:19 | מאת: ד"ר דן קלמן

באם יש תסמינים של פטרייה והרופא התרשם בבדיקה שזו אכן פטרייה אז יש לקחת הטיפול גם אם הפטרייה לא צמחה במשטח. לעתים הפטרייה מתקשה לצמוח בתרבית ומה שחשוב זה התמונה הקלינית (תסמינים ובדיקה). ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק