שאלה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

08/03/2015 | 16:08 | מאת: בתיה

שלום. אני בת 56, בלי מחזור כבר 4 שנים. לא היו לי בעיות של גיל הבלות עד עכשיו ולא קיבלתי הורמונים. לפני כחודש התחילו לי גירודים בנרתיק ויחסי מין החלו להיות כואבים. לא פניתי לרופא עדיין. חברה אמרה לי שזה בגלל הורמונים אבל לי נראה שזה יותר פטרייה כי כשהייתי צעירה היה לי מצב כזה בדיוק וזה היה פטרייה. מה יותר סביר שהיא הסיבה? כדאי לקנות נרות אגיסטן ולטפל? תודה.

08/03/2015 | 17:06 | מאת: ד"ר דן קלמן

זה יכול להיות גם פטרייה, גם "הורמונים" או ליתר דיוק חוסר בהורמון האסטרוגן הגורם למצב הנקרא אטרופיה של רירית הנרתיק וגם סיבות אחרות. במקרה שלך לא הייתי ממליץ על טיפול עצמי ללא בדיקת רופא כי הסיבה לא ברורה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק