משטח וגינלי

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

03/03/2015 | 10:23 | מאת: עדי

שלום, טופלתי נגד פטריה במשך חודש וכעת חזרו לי התסמינים. עשו לי שוב משטח וגינלי והתוצאות היו: scant normal vaginal growth אשמח לדעת מה אומרות התוצאות והאם עליי להמשיך בירור במידה ולא מדובר בפטריה? תודה, עדי

03/03/2015 | 21:09 | מאת: יעל

שלום אני בת 32 נשואה ואם ל-2 ילדים. גם לי מצב ממש דומה למתואר יעל

04/03/2015 | 02:51 | מאת: ד"ר דן קלמן

המשטח תקין, אין צמיחה של פתוגנים ויש צמיחה רק של חיידקי הפלורה הטבעית של הנרתיק (מה שאמור להיות באופן תקין) בכמות קטנה. מה שאגב לא שולל לחלוטין המצאות של פטרייה שלא תמיד צומחת במשטח. לא פירטת הרבה על המקרה שלך, למשל האם התסמינים חלפו והופיעו שוב או שהטיפול לא עזר כלל, האם הייתה צמיחה במשטח קודם, מה הם התסמינים וכו., לכן לא ניתן להתייחס למקרה הספציפי. באופן כללי ניתן לומר שלפני שמחליטים שמדובר בפטרייה עקשנית רצוי לשלול גורמים אחרים כגון טריכומונס (לא תמיד מבוצע במשטח כללי אלא אם מבקשים זאת ספציפית), חיידקים המועברים במגע מיני וכו. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

04/03/2015 | 13:23 | מאת: עדי

תודה! אפרט קצת על המקרה שלי- לפי כחודשיים עשיתי משטח והתוצאות היו: קנדידה אלביקנס, צמיחה דלה של שמרים קיבלתי טיפול למשך שלושה ימים. המצב השתפר ואז התסמינים חזרו לאחר שבוע. קיבלתי טיפול לחודש- כל שבוע 2 נרות (אני מטופלת בכדורים ריפמפיצין כך שזה מתנגש עם כדורים לטיפול בפטריה ולכן המשכתי חודש שלם עם נרות). במהלך החודש הזה חל שיפור. כשבוע לאחר סיום הטיפול חזרו הגירודים וההפרשות, בתדירות נמוכה יותר. אך הפרשה מוגברת יותר (גרד לעיתים רחוקות). יכול להיות שזה משהו אחר ולא פטריה? אילו בדיקות עליי לבצע? יכול להיות שזה בהשפעת הכדורים שאני לוקחת וזה ישתפר לאחר שאסיים את הריפמפיצין?

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק