גרד מטריד

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

11/02/2014 | 16:37 | מאת: רחל

אני בת 53, ללא מחזור מגיל 50. לאחרונה סובלת מגרודים בנרתיק וכאבים בזמן קיום יחסים עם בעלי. בעבר מעולם לא סבלתי מבעיות כאלה. האם יתכן שיש לי דלקת בנרתיק. מודה על התיחסותך.

12/02/2014 | 15:49 | מאת: ד"ר דן קלמן

בגיל המנופאוזה, בשל העדר אסטרוגן, ייתכן מצב הנקרא ווגיניטיס אטרופית. במצב זה ניתן לטפל בתכשירים הורמונאליים מקומיים ואם את נוטלת טיפול הורמונלי תחליפי (לא ציינת אם כן או לא) אז זה אמור לעזור גם לבעיות שציינת. כמובן יכולות גם להיות סיבות אחרות כגון דלקת פטרייתית וכו. כדי לקבוע זאת בוודאות יש צורך בבדיקה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק