בנושא בדיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

15/02/2015 | 15:54 | מאת: אליאן

באותו נושא של השאלה הקודמת, אני סובלת כבר כמה שבועות מצריבה בנרתיק ובזמן מתן שתן, עשיתי תרבית מהנרתיק שיצאה שלילית וגם תרבית שתן שלילית. לפי המלצת חברה ביקשתי מהרופא הפניה לבדיקות STD אבל הוא אומר שאין צורך כי תמיד יוצא איזה חיידק חיובי אבל אין לזה משמעות. האם עלי להתעקש על בדיקה זו?

15/02/2015 | 16:10 | מאת: ד"ר דן קלמן

בדיקת ה STD בודקת לרוב מספר חיידקים (וטריכומונס) שחלקם אכן מאוד נפוצים, ובמקרים רבים לא גורמים לתסמינים כלל אך לחלק מהחיידקים הנבדקים יש משמעות קלינית וצריך לטפל בהם באם התשובה חיובית. גם בחיידקים הנפוצים לעתים מוצדק לטפל בייחוד אם לא נמצאה סיבה אחרת לתסמינים מהם את סובלת. איני יודע מה הם השיקולים של רופאך או מה הוא מצא בבדיקה הקלינית, וגם לא ציינת אם קיבלת טיפול כלשהו כי תגובה או חוסר תגובה לטיפול הוא כלי אבחנתי יעיל. אך לפי תיאורך, אני בהחלט הייתי שולח גם בדיקות STD. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק