פטריה חוזרת בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

23/01/2015 | 14:21 | מאת: נלי

שלום, לפני כחודשיים התחלתי לסבול מכאבים בעת קיום יחסי מין (לאחר טיפול אנטיביוטי בדלקת בשתן). פניתי לרופא הנשים שלי והוא נתן לי נרות וגינליים. היה שיפור בתחושה וגם עברתי משטח וגינלי שתוצאותיו היו תקינות. לפני כשלושה שבועות הכאבים התחילו שוב, לקחתי אגיסטן אך זה לא עזר, ופניתי לרופא שלי שעשה משטח נוסף (שיצא תקין), ונתן לי נרות וגינליים, משחה ותרופה לבליעה דרך הפה. הוא ביקש שלא אקיים יחסי מין במשך שבוע ולא אוכל סוכר. לא אכלתי סוכרים במהלך השבוע וכן הפחתתי משמעותית את כמות הפחמימות שאני צורכת, והשתדלתי לאכול רק קמח מלא במידה ואכלתי. עם זאת, אני עדיין מרגישה תחושת גרד בנרתיק. האם יש טעם בטיפול אנטי פטרייתי נוסף? האם כדאי לעשות משהו אחר? תודה!

25/01/2015 | 00:39 | מאת: ד"ר דן קלמן

ישנם כמה פרוטוקולים של טיפול אנטי-פטרייתי וייתכן שטיפול במינון גבוה יותר או לטווח זמן ארוך יותר בסופו של דבר יעזור. אפשר גם לשקול בירור נוסף לשלילת גורמים אחרים (למשל בדיקותSTD – מחלות המועברות בדרכי מין) בהתאם לשיקול דעתו של רופאך. באם בכל זאת ההנחה שזוהי דלקת פטרייתית (יכול להיות למרות המשטחים השליליים) אפשר לטפל בהיפרתרמיה ואוזון שזהו טיפול יעיל מאוד למצבים של דלקות חוזרות בנרתיק שלא מגיבות היטב לטיפול תרופתי מקובל. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק