פטריה ו IVF

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

05/01/2015 | 13:12 | מאת: מלי

אני בת 42 ללא ילדים ועומדת לעבור טיפולי IVF. סובלת שנים רבות מפטריה בנרתיק, מאוד טורדנית, נרות וכדורים עוזרים רק לזמן קצר אם בכלל. הרופא שיטפל בי ב IVF אמר שלא אוכל לקחת כדורים לפטריה בזמן הטיפולים ובהריון ואני חוששת שזה יחמיר עוד יותר. מה כדאי לי לעשות? יש אמצעים אחרים שאפשר לטפל בהריון?

05/01/2015 | 13:59 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן לא ניתן לקחת כדורים נגד פטרייה בהריון. ניתן להשתמש בנרות אם כי רופאים מסוימים יעדיפו לא להשתמש גם בהם בשליש הראשון של ההיריון. היות וכבר טופלת בכל האמצעים ללא הצלחה יתירה כדאי לשקול טיפול בהיפרתרמיה ואוזון שזהו טיפול יעיל לדלקות חוזרות שלא מגיבות היטב לטיפול הרגיל. יש לציין כי גם טיפול בחימום לא ניתן לבצע בהריון או בזמן טיפולי IVF, לכן כדאי לנסות לפתור את בעיית הפטרייה לפני תחילת טיפולי ההפריה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק