גרד בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

05/01/2015 | 07:12 | מאת: לילי

אני בת 35 עם שני ילדים, מאז ההריון הראשון לפני 6 שנים לא מפסיק גרד בנרתיק (בפנים), צריבה וכאבים ביחסי מין עד כדי צורך להתנזר לתקופות ארוכות. קיבלתי נרות והכל עוזר רק לכמה ימים או מקסימום שבוע שבועיים. הרופא אמר וכדורים אין ספור פעמים לי שיש לי קנדידה גלברטה. האם יש עוד משהו שניתן לעשות? מה זה קנדידה גלברטה? זה פגע לי גם בזוגיות ואני כבר מיואשת.

05/01/2015 | 09:54 | מאת: ד"ר דן קלמן

קנדידה גלברטה היא אחד הסוגים של קנדידה (שהיא הפטריה בנרתיק). היא ידועה בעמידותה היחסית לתרופות אנטי פטרייתיות ולכן קשה יותר לטיפול מאשר סוגים אחרים. כפי שציינת, קיבלת כבר נרות וכדורים, כדאי לבדוק האם קיבלת את הטיפול המקסימלי בכדורים שניתן לתת (יש הרבה פרוטוקולים של טיפול). בנוסף לכך ישנה האופציה של טיפול בהיפרתרמיה ואוזון שהינו טיפול יעיל במיוחד למקרים כמו שלך של דלקות חוזרות, הנגרמות לעתים ע"י סוגי פטרייה עמידים כמו הגלברטה, מקרים בהם לרוב כבר מוצא כל טיפול תרופתי אפשרי. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק