פטריה בהריון?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

01/01/2015 | 20:41 | מאת: עדי

שלום רב ד"ר קלמן, אני בהריון שבוע 18..כבר מספר שבועות סובלת מ"שפשפת" במפשעות..בהתחלה רק שטיפות עם מים קרים עזרו. זה כבר הגיע למצב שאני לא יכולה לשים תחתונים כי זו מן הרגשה שזה חותך לי את העור במפשעות.. כשהייתי אצל הרופא הוא נתן לי טבעדרם(אמר שזה יותר חזק מאגיסטן) ושבהריון יש באזור מלא פיטריות..כי הסברתי לו שזה לא בתוך הנרתיק. לאחר מס ימים התחילו לי גירודים ואדמומיות בשפתיים החיצוניות וגם לכיון פי הטבעת. אציין שהגירודים בשפתיים ומסביב לנרתיק עברו אך יש מן שפשפת או במפשעות או לכיוון פי הטבעת שפשוט באה תוקפת ונעלמת..יום כן יום לא. אני ממש אובדת עצות ויותר מיזה מפחדת שזה חיידק בנרתיק שמסוכן להריון. לא מגרד לי בכלל בתוך הנרתיק וגם לא צורב לי השתן..כמו מה זה נשמע לך? לתשובתך אודה,

02/01/2015 | 02:43 | מאת: ד"ר דן קלמן

לפי תיאורך זה אכן נשמע כמו שפשפת שיכולה להגרם ע"י מספר גורמים כגון פטרייה, חיידקים ואף תגובה אלרגית. אין חשש שזה נובע מ"חיידק מסוכן בנרתיק". הטיפול שניתן הוא לרוב ע"י משחות מקומיות המכילות חומר נגד פטרייה ולרוב גם מעט סטרואידים להרגעת הדלקת ולעתים גם חומר אנטיביוטי. יש משחות שמכילות בנוסף חומרים מרגיעים כגון אלוורה (לדוגמה - אגיסטן עם אלוורה). בנוסף רצוי לשמור על המקום יבש {אין צורך בשטיפות מרובות) ולהשתמש רק בתחתוני כותנה ורצוי ללא גומי (תחתוני בוקסר). בכל מקרה אם המצב מחמיר כדאי להתייעץ עם רופא עור. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק