בקטריאל וגינוזיס

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

23/12/2014 | 02:07 | מאת: טלי

שלום, לאחרונה אני סובלת מדלקת בנרתיק שמתחילה במחזור או לאחר המחזור מלווה בכאבים בנרתיק וצריבה ממש לא נעים ,רופאת נשים שבדקה את ההפרשות תחת מיקרוסקוף אמרה שאין עדות לפטריה אלא בקטריאל וגינוזיס והPH לא תקין(לציין כי האזור החיצוני של הנרתיק גם נירא מגורה) , נתנה לי טיפול בקרם פלג'יל. חיפשתי מידע על הבקטריאל וגינוזיס ומצאתי שאין לנשים הסובלות מזה כאבים אלא רק הפרשה עם ריח. האם יש מקרים שנשים חוות דלקות כואבות כתוצאה מבקטריאל וגינוזיס ? או שכנארה לא איבחנה אותי כמו שצריך ?

24/12/2014 | 16:02 | מאת: ד"ר דן קלמן

אי אפשר כמובן לעשות אבחנה ללא בדיקה אבל בהחלט ייתכן מצב בו יש יותר מגורם אחד לדלקת – למשל ווגינוזיס חיידקית (שלרוב אכן גורמת לריח רע ו PH גבוה) ופטרייה או גורם אחר. בשל כך כדאי להשלים הטיפול שקיבלת ובאם התסמינים לא עברו לחפש גורם אחר ולטפל בו. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק