זיהומים בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/02/2014 | 12:36 | מאת: חן

בת 34, סובלת מסכרת נעורים מטופל באינסולין. מזה שנים רבות סובלת מגרד ועיקצוצים וכאבים ביחסי מין. קיבלתי נרות וכדורי פלוקנול אך כעבור זמן מה הכל חוזר בחזרה. מה ניתן לעשות כדי לפתור הבעיה? תודה על העזרה

09/02/2014 | 00:06 | מאת: ד"ר דן קלמן

התיאור שלך יכול להתאים לדלקת נרתיקית חוזרת ממקור פטרייתי. סכרת ידועה כאחת המחלות הגורמות להתעוררות פטרייה בנרתיק והווצרות הדלקת. בשל כך בשלב ראשון חשוב לאזן היטב את הסכרת כי עם סכרת לא מאוזנת יהיה קשה מאוד להתמודד עם הפטרייה. דיאטה המתאימה לסכרת מתאימה גם למניעת התעוררות הפטרייה (דיאטת אננטי-קנדידה). מכל מקום באם דבר לא עוזר יש גם טיפולים לא תרופתיים כגון היפרתרמיה ואוזון. בכל מקרה כדאי לפנות לבדיקה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק